Nieuwsberichten

Open dag 2023

Op zoek naar een fijne basisschool voor uw kind? Of wilt u een kijkje nemen in onze mooie school? Kom dan langs tijdens de open dag op 23 maart a.s. U bent van harte welkom!

Nieuwe naam stichting

Op donderdag 5 november jl. heeft de stichting PCBO Tytsjerksteradiel een nieuwe naam gekregen: Oarsprong PCBO Tytsjerksteradiel bestaat dit jaar 25 jaar. In de loop der jaren heeft de organisatie een enorme ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van onderwijskwaliteit en –vernieuwing en in vier dorpen zijn de christelijke- en de openbare school gefuseerd tot ontmoetingsscholen. In de nieuwe naam kunnen zowel de christelijke scholen als de ontmoetingsscholen zich herkennen en daarnaast doet de naam recht aan de moderne, eigentijdse organisatie die de stichting nu is. Hierbij blijven wij inhoud geven aan onze christelijke waarden en normen.Oarsprong is het startpunt van de ontwikkeling van kinderen. De naam verwoord de aandacht die wij hebben voor de uniciteit van ieder kind en het respect dat we voor elkaar hebben (oars). Daarnaast geeft de naam duiding aan de stappen die kinderen maken tijdens hun basisschoolperiode en aan de voortdurende ontwikkeling van ons onderwijs onder leiding van bevlogen leerkrachten (sprong).

Poppentheater Inki Pinki

De kinderen van de groepen 1,2,3 hebben vandaag genoten van het poppenspel van poppentheater Inki Pinki. Net als in de groep stond het thema ‘ridders en kastelen’ centraal.

Workshop Gezonde lunchbox

Vanmiddag was de workshop Gezonde lunchbox, verzorgd door Kearn en Sanne van kookstudio mamasan. De tafels waren mooi aangekleed en de hapjes zagen er kleurrijk en lekker uit. De kinderen maakten een broodlolly, een wrap. Ze mochten dit meteen opeten. Ook werd  een salade gemaakt,  deze ging in een bakje mee naar huis. Tot slot mochten de kinderen iets maken van klei. Er werden nestjes en kunstwerkjes gemaakt. Het was een gezellige, geslaagde middag met enthousiaste kinderen!