Nieuwsberichten

Open dag 2021

Open dag 2021

Helaas kunnen we vanwege de omstandigheden m.b.t. Corona geen open dag organiseren zoals u van ons gewend bent. Maar een persoonlijk gesprek en rondleiding is altijd mogelijk! Wilt u een kijkje nemen in onze mooie school? Maak dan een persoonlijke afspraak. U bent van harte welkom!

Sluiting van de scholen tot 18 januari 2021

   Bericht van Stichting Oarsprong: De afgelopen weken zijn we opnieuw geconfronteerd met de toename van besmettingen met het coronavirus. Het besluit van het kabinet dat daarom alle scholen in heel Nederland tot maandag 18 januari 2021 moeten sluiten, valt ons zwaar. Het is een ingrijpend besluit voor onze medewerkers, leerlingen en ouders, maar we zien ook dat deze maatregel nodig is om het virus onder controle te krijgen.  Evenals tijdens de eerste golf in maart van dit jaar, organiseren de scholen van Oarsprong, vanaf maandag 4 januari 2021, thuisonderwijs. Onze scholen bieden vanaf woensdag 16 december, tijdens schooltijd, alleen opvang aan die kinderen, waarvan de ouders werken in de zogenaamde cruciale beroepen en die zelf niet in opvang kunnen voorzien. Tijdens de kerstvakantie wordt geen opvang aangeboden. Ouders die opvang nodig hebben, kunnen dat melden bij de directeur van de school van hun kind(eren). 

Nieuwe naam stichting

Op donderdag 5 november jl. heeft de stichting PCBO Tytsjerksteradiel een nieuwe naam gekregen: Oarsprong PCBO Tytsjerksteradiel bestaat dit jaar 25 jaar. In de loop der jaren heeft de organisatie een enorme ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van onderwijskwaliteit en –vernieuwing en in vier dorpen zijn de christelijke- en de openbare school gefuseerd tot ontmoetingsscholen. In de nieuwe naam kunnen zowel de christelijke scholen als de ontmoetingsscholen zich herkennen en daarnaast doet de naam recht aan de moderne, eigentijdse organisatie die de stichting nu is. Hierbij blijven wij inhoud geven aan onze christelijke waarden en normen.Oarsprong is het startpunt van de ontwikkeling van kinderen. De naam verwoord de aandacht die wij hebben voor de uniciteit van ieder kind en het respect dat we voor elkaar hebben (oars). Daarnaast geeft de naam duiding aan de stappen die kinderen maken tijdens hun basisschoolperiode en aan de voortdurende ontwikkeling van ons onderwijs onder leiding van bevlogen leerkrachten (sprong).

Afscheid juf Marianne de Vries

Per 1 november neemt juf Marianne de Vries afscheid van het onderwijs. Juf Marianne gaat een Bed and Breakfast starten. Wanneer zij net zo gastvrij voor haar gasten is als zij dit voor collega’s en leerlingen was dan gaat dit helemaal goedkomen! Een, door alle kinderen van de school, versierd dekbedovertrek komt straks goed van pas. Juf Marianne zullen we niet snel vergeten omdat zij de groep een gezelschapsspel en een tafelvoetbalspel heeft geschonken. Super!

Poppentheater Inki Pinki

De kinderen van de groepen 1,2,3 hebben vandaag genoten van het poppenspel van poppentheater Inki Pinki. Net als in de groep stond het thema ‘ridders en kastelen’ centraal.

Workshop Gezonde lunchbox

Vanmiddag was de workshop Gezonde lunchbox, verzorgd door Kearn en Sanne van kookstudio mamasan. De tafels waren mooi aangekleed en de hapjes zagen er kleurrijk en lekker uit. De kinderen maakten een broodlolly, een wrap. Ze mochten dit meteen opeten. Ook werd  een salade gemaakt,  deze ging in een bakje mee naar huis. Tot slot mochten de kinderen iets maken van klei. Er werden nestjes en kunstwerkjes gemaakt. Het was een gezellige, geslaagde middag met enthousiaste kinderen!

Opening BMS de Triangel

Op 2 juli werd de nieuwe Bernemienskip de Triangel geopend. ‘s Ochtends was er door workshops een heel muzikaal programma voor de kinderen, tijdens de opening lieten de kinderen hun kunsten zien. Dit alles onder leiding van Jambo Afrika. Daarna werd het nieuwe logo en de nieuwe naam onthuld!  Vanaf schooljaar 2020-2021 wordt er onderwijs en opvang aangeboden onder één dak. Hieraan voorafgaand is er een aanbouw geplaatst aan het speellokaal, waar BSO en peuteropvang aangeboden wordt. Het speellokaal is de plaats voor ontmoeting, zodat er groepsdoorbrekend gewerkt kan worden. Daarnaast heeft het plein een ware metamorfose ondergaan. Het geheel is prachtig geworden! 

School gaat dicht met ingang van 16 maart 2020

Het spoedoverleg van vandaag tussen het kabinet, de zorgorganisaties en het onderwijs heeft uitgewezen dat de scholen in heel Nederland gaan sluiten in verband met het heersende coronavirus. Dit betekent dat onze school met ingang van maandag 16 maart 2020 alleen opvang biedt aan die kinderen, waarvan de ouders werken in de zogenaamde vitale beroepen (zorg, brandweer, politie, voedselvoorziening) en die zelf niet in opvang kunnen voorzien. De maatregel geldt eerst tot 6 april 2020.  De motivatie voor de landelijke sluiting is dat scholen er niet goed in slagen om open te blijven door ziekte van personeel. Het is zeer belangrijk de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan. Door niet te sluiten is er sprake van een veiligheidsrisico en de zorgen van ouders en personeel daarover nemen toe. Klik hier voor de brief die wij aan ouders hebben gestuurd.